Over Gerdi

Foto: La Sirel

Ik ben Gerdi Kreutz, psychosociaaltherapeut, pedagoog, kinder- en jongerentherapeut.

Al heel jong had ik de wens om met mensen maar vooral ook om met kinderen en jongeren te werken.
Het leven loopt zoals het loopt en in 2001 ontstaat de kans om me om te scholen.
Mijn kinderwens: “Als ik later groot ben, wil ik met kinderen en jongeren gaan werken ..” wordt bereikbaar.

Via een omscholing aan de HBO Social Work heb ik de basis gelegd voor mijn huidige werk.
Kinderen, jongeren en hun gezinnen begeleiden en behandelen in een therapeutische setting is dát wat ik graag wilde.
Hiervoor ben ik me gaan scholen in de richting van experiëntieel integratief therapeut voor kinderen, jongeren en hun gezinnen.

Werken met mensen vind ik inspirerend. Wat is het boeiend om met hen te werken en samen te ontdekken wat iemand ongelukkig, boos, verdrietig en gelukkig maakt. Nieuwsgierigheid naar en in de mens, samen ontdekken wat er anders kan en mag.

Het is keer op keer een nieuw en boeiend proces om samen met de cliënt in alle rust te ontdekken. Steeds weer opnieuw verbazen ze mij. Ze laten zoveel kracht zien, maar zijn zich daar vaak niet van bewust. Hen bewust maken van hun eigen kracht en te zien hoe ze groeien en opbloeien geeft mij veel voldoening. Dat maakt me blij en gelukkig. Ieder mens die zichzelf en zijn kracht vindt is een kroon op mijn werk!

Kenmerkend voor mijn werkwijze is een persoonlijke, motiverende aanpak die ik combineer met gedegen vakkennis, liefde en humor. Er is ruimte voor verdriet, maar waar mogelijk ook voor een lach. Ik ben breed georiënteerd en veelzijdig. Ik werk op een integratieve manier, vanuit verschillende verklarings- en behandelmethoden, mijn kernkwaliteiten: authentiek, empathisch, integer, respectvol, zonder oordeel en verbindend, zet ik hierbij in, maar de mens blijft ten alle tijden centraal staan!

Mijn kinderdroom die waarheid is geworden!